מוסד גמילה
בסלנג היומיומי שלנו אנחנו נוהגים להעיד רבות על כך שאנחנו מכורים לדברים, האמנם? בפועל התמכרות היא משהו שורשי ועמוק, המייצג תלות של אדם בחומר או בהתנהגות כלשהי, בדרך כלל כפועל יוצא של קשיים נפשיים איתם הוא נאלץ להתמודד.
התמכרויות כמו שימוש באלכוהול וסמים, או הפרעות התנהגותיות כמו הימורים והפרעות אכילה מטופלות במוסדי גמילה שונים. מוסד גמילה הינו גורם מקצועי שמעניק מעטפת טיפולית ותומכת עבור מי שפיתח דפוס התמכרותי כלפי משהו, כאשר הצוות הטיפולי שם כדי לעזור להם לעבור את תהליך הגמילה.
כל מה שצריך לדעת על מוסד גמילה
מרגע ההכרה בכך שיש צורך במוסד גמילה, השלב ההגיוני והחשוב הבא הוא להתאשפז במוסד גמילה. כאמור יש לא מעט סוגי התמכרויות, המסווגות לרוב על פי התמכרות לחומרים שונים והתנהגויות התמכרותיות. לצורך העניין נסביר על התמכרות לאלכוהול למול התמכרות להימורים.
התמכרות לאלכוהול
מכורים לאלכוהול חשים שהם מצליחים להשיב את השליטה בחיים לידיהם כשהם שותים אלכוהול, אולם בפועל אין זה כך. ככל ששותים יותר כך לא מסתפקים בתחושת השליטה הנגרמת, וכל הזמן מתעורר צורך לשתות עוד ועוד. השתייה המוגברת מובילה לפיתוח דפוסי פעולה נפשיים ופיזיים לאורך ההתמכרות, כשבקצה עומד הרס חיי אדם.
התמכרות להימורים
הימורים זה שם כולל למשחקי פוקר, מילוי לוטו, סחר במניות, רולטות ומכונות מזל ועוד, בהם משתתפים אנשים ומהמרים על תוצאות בסכומים גבוהים של כסף, באופן כפייתי ובתדירות גבוהה. דפוס ההתמכרות להימורים נוצר מתוך צורך תת הכרתי להשיב שליטה וסדר לחיי המכור, על אף שהתוצאה היא ההיפך הגמור מזה.
איך מטפלים בהתמכרויות במוסד גמילה?
מוסד גמילה מציע מגוון סוגי טיפול בהתמכרויות שונות ומשונות, תוך מתן מענה לצרכים הפיזיולוגיים והנפשיים כאחד. הטיפול הסימולטני נועד לסייע למכורים להתמודד מול דפוסי ההתנהגות הכפייתיים שרכשו להם עם תקופת ההתמכרות, ולאפשר להם לחזור לתפקוד תקין בחייהם. השלב הראשון הוא טיפול פיזי, המאופיין בהופעת תסמיני גמילה קשים, והשלב השני הינו טיפול רגשי שמוענק למטופל.